tvhleia.gr
ΕΛΛΑΔΑΝ.ΗΛΕΙΑΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πύργος: Παρουσίαση του Ψηφιακού Αποθετηρίου Τοπικής Ιστορίας

Κοινοποίηση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους παρουσιάζει το Ψηφιακό Αποθετήριο Τοπικής Ιστορίας, σε μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί να ενισχύσει τις τοπικές ταυτότητες και να ενθαρρύνει την καταγραφή πτυχών της τοπικής ζωής, του παρελθόντος και του παρόντος της κοινωνίας μας, σε οπτικοακουστική ή κινηματογραφική μορφή.

Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και συνδιοργανώνεται με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και το Νεανικό Πλάνο, θα παρουσιαστεί η αξία της δημιουργίας και χρήσης των ψηφιακών αποθετηρίων ιστορικού περιεχομένου για την κοινότητα αλλά και για την ιστορική έρευνα από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών Έλλη Λεμονίδου, η αξιοποίηση του αρχειακού υλικού της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου από την διευθύντριά της, Νίκη Κατσιάπη, ενώ θα προβληθεί ενδεικτικό αρχειακό και κινηματογραφικό υλικό. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Κώστας Κορρές.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στις 19:00.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Ρέθυμνο, Κορινθία, Λακωνία, Ηλεία, Αρκαδία και Εύβοια

Δωρεάν Rapid Test του Δήμου Κρεστένων

Πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη ανταποδοτικών αναγκών του Δήμου Πύργου