tvhleia.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπιφτέκια με Κασέρι: Γεμιστά Αρώματα, Ψητές Πατάτες και Σπιτική Κέτσαπ

Κοινοποίηση

Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι, πατάτες ψητές και σπιτική κέτσαπ

Η συνταγή αυτή προσφέρει μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει υλικά υψηλής ποιότητας με εξαιρετική γεύση. Τα μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι συνοδεύονται από μπαχαρικά και είναι ιδανικά για κάθε οικογενειακή ή φιλική συγκέντρωση. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω για να ετοιμάσετε ένα απολαυστικό γεύμα.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 800γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 100γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε φέτες πάχους 1,5-2εκ.
  • ½ φλιτζάνι σπιτική κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
  • 1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία Παρασκευής

Ξεκινήστε τη διαδικασία ανακατεύοντας τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώστε το μείγμα δυνατά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και χωρίστε το σε 4 ίσα μέρη. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το κασέρι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα εάν επιθυμείτε.

Σε έναν καθαρό πάγκο εργασίας, πλάθετε το κάθε κομμάτι του κιμά σε ένα ευρύ μπιφτέκι, τοποθετώντας στο κέντρο του ¼ από το μίγμα των τυριών. Συνέχισε να πλάθεις το μπιφτέκι, κλείνοντάς το καλά ώστε να εγκλειστεί η γέμιση.

Ψήστε τα μπιφτέκια στη σχάρα σε δυνατή φωτιά για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Εν τω μεταξύ, βράστε τις φέτες πατάτας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίξτε τις. Αφήστε τις να στεγνώσουν.

Στο ίδιο μεγάλο μπολ, προσθέστε την κέτσαπ, την πάπρικα, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα, προσθέστε τις πατάτες και ανακατέψτε απαλά για να βραχούν ομοιόμορφα. Ψήστε τις πατάτες στη σχάρα σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές, συνοδεύοντας τα μπιφτέκια με σπιτική κέτσαπ. Αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!

Μερικές Σημειώσεις

Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια σε ηλεκτρικό φούρνο. Ρυθμίστε το γκριλ στη μεσαία σχάρα για να ψήσετε για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφο ψήσιμο και νόστιμα αποτελέσματα.

Φωτογραφία: Studiom.gr – Styling: Κ. Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κυνήγι: Ένα υπαρξιακό δράμα στη Φολόη στον Κινηματογράφο Ορφέας

Η νέα εποχή των AI κούκλων στα social media: Διασκέδαση ή παγίδα;

Τραγικό δυστύχημα στο Ρέντη: Χαροπαλεύει 12χρονο κορίτσι μετά από πρόσκρουση αυτοκινήτου