tvhleia.gr
ΕΛΛΑΔΑΝ.ΗΛΕΙΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

«Μαθαίνω για την Άνοια Φροντίζω για την Μνήμη μου» – Στήριξη ατόμων με Αλτσχάϊμερ

Κοινοποίηση

Η πλήρης στήριξη του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, μέσω των κοινωνικών δομών του σε συνεργασία με το σωματείο «Φροντίζω», προς τα άτομα που εμφανίζουν άνοια και τη νόσο Alzheimer, εκφράστηκε κατά την επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Μαθαίνω για την Άνοια… Φροντίζω για την Μνήμη μου», που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στον χώρο της πρ. Μαθητικής  Εστίας Κρεστένων.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω και τις Κοινωνικές Δομές Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνικό Παντοπωλείο, παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον από άτομα της τρίτης ηλικίας, αλλά και νεώτερους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

«Στη χώρα μας ο αριθμός των ατόμων με άνοια ανέρχεται σε περισσότερο από 200.000, επηρεάζει το 6-8% των ατόμων άνω των 65 και αν σκεφτούμε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο γερασμένες χώρες στον κόσμο, σημαίνει ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό στη χώρα μας, αλλά και στην περιοχή αναλογικά, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια μιας και αναγκαστικά θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων τρίτης ηλικίας» δήλωσε ο κ. Δημήτρης  Θεοδωρόπουλος. Γενικός Δντης του «Φροντίζω»

Σαν βασικότερους παράγοντες εμφάνισης της νόσου, ανέφερε προβλήματα όπως οι διαταραχές διάθεσης, το άγχος, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α., που εφόσον  δεν ενημερωθεί εγκαίρως ο κόσμος μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνισή της άνοιας, για την οποία όπως είπε δεν υπάρχει ξεκάθαρη θεραπεία αλλά κάποια φάρμακα που προσφέρουν υποστήριξη στους ασθενείς,  οι οποίοι όμως με διάφορες δράσεις ενδυνάμωσης  μπορούν να εμποδίσουν σε ικανοποιητικό βαθμό την εξέλιξή της.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην είσοδο της Αμαλιάδας τοποθετήθηκε από το Δήμο Ήλιδας το παγκόσμιο σύμβολο του Ολυμπισμού

Με τον υπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Β. Κικίλια συναντήθηκε ο δήμαρχος Πύργου Στ. Καννής

Χιλιάδες καρναβαλιστές στο «Πυργιώτικο Καρναβάλι»