Δημήτρης Κίτσος: Μια Επίγνωση σχετικά με την Αυτογνωσία και τις Συνεργασίες στον Καλλιτεχνικό Χώρο
Ο ηθοποιός Δημήτρης Κίτσος έχει αποκτήσει μια σημαντική συνειδητοποίηση σχετικά με τη ζωή και τις σχέσεις του. Υποστηρίζει ότι ο πραγματικός σύντροφος στη ζωή του είναι ο ίδιος του ο εαυτός, γι’ αυτό και εργάζεται συνεχώς για να γίνει ο καλύτερος φίλος του
.
Αναζητώντας τους Χώρους Δημιουργίας
Ο Δημήτρης αναφέρεται στις *εστίες έρευνας* και δηλώνει ότι αισθάνεται την έλλειψή τους. Κυρίως, υπογραμμίζει την απουσία σημαντικών θεατρικών χώρων που έχουν σημάδεψει την καλλιτεχνική του πορεία, όπως το Αμόρε ή η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. «Πολλοί άνθρωποι που έχουν περάσει από εκείνες τις εστίες συνεχίζουν να μιλούν με θαυμασμό για τις εμπειρίες τους και για τα πρόσωπα που τους έχουν επηρεάσει», προσθέτει.
Η Ψυχική Δοκιμασία στην Τέχνη
Σχολιάζοντας τη *ψυχική πίεση* που μπορεί να βιώνει κανείς σε συνεργασίες, ο ηθοποιός αναφέρει ότι υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτό το φαινόμενο. Αφενός, είναι η ικανότητα να εξερευνά τις φόβους και τις αδυναμίες του, βγαίνοντας από τη ζώνη άνεσης. Αφετέρου, υπογραμμίζει ότι η δημιουργική εργασία πολλές φορές μπορεί να προκαλεί ανισορροπία, καθώς οι συνεργασιακές συνθήκες δεν είναι πάντα ανθρώπινες και ευχάριστες. «Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση είναι εξαιρετικά ανειλικρινής για εμένα», εξηγεί.
Προσωπικές Βιώματα και Απογοητεύσεις
Ο Δημήτρης Κίτσος αναφέρεται και σε προσωπικές του εμπειρίες, όπου έχει απογοητευτεί από τη συμπεριφορά ορισμένων προσώπων στο χώρο της τέχνης. «Όταν ήμουν πιο νέος και λιγότερο έμπειρος, είχα σοβαρές απογοητεύσεις κυρίως λόγω της συμπεριφοράς άλλων», αναφέρει. Να σημειωθεί ότι οι συμπεριφορές αυτές εξελίσσονται συχνά σε *αγένεια, ανασφάλεια* και *χειριστικότητα*, γεγονός που πλήττει τις σχέσεις και τη δημιουργική διαδικασία.
Η αναγνώριση και η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων τον έχουν ωριμάσει και έχουν ενισχύσει την προσωπική του ανάπτυξη, καθώς σήμερα έχει κατακτήσει μερικά από τα εργαλεία που χρειάζεται για να προασπίσει τον εαυτό του και να θέσει όρια.