tvhleia.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΝ.ΗΛΕΙΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Έλαμψε» το 5ο Καρναβάλι Βαρθολομιού

Κοινοποίηση

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού. Το πολύχρωμο ποτάμι του 5ου Καρναβαλιού Βαρθολομιού «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης πρωταγωνιστώντας στα καρναβαλικά δρώμενα της Ηλείας. Εκατοντάδες καρναβαλιστές συμμετείχαν στη λαμπερή παρέλαση δραπετεύοντας –έστω για λίγο- από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 

Οι ζογκλέρ και οι ξυλοπόδαροι εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Η εντυπωσιακή παρέλαση -ένα πανόραμα φαντασίας, δημιουργικότητας, έμπνευσης, ευρηματικότητας και φυσικά σάτιρας- ξεκίνησε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Αρχικά την καρδιά της πόλης διέσχισαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Βαρθολομιού και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστούνης παιανίζοντας αποκριάτικες μελωδίες και δημιουργώντας ένα κλίμα χαράς και ευφορίας στους θεατές. Οι ζογκλέρ και οι ξυλοπόδαροι εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους με την επιβλητική παρουσία τους και τις μοναδικές ακροβατικές ικανότητές τους ενώ ο Dj Γιάννης Φουρνομύτης «πλημμύρισε» με καρναβαλικούς ρυθμούς τους δρόμους και τις πλατείες του Βαρθολομιού. Η πληθωρική παρουσία των παρουσιαστών της φαντασμαγορικής παρέλασης Κατερίνας Στικούδη και Αλέξη Λιβανά συνεπήρε καρναβαλιστές και κοινό σκορπώντας κύματα ενθουσιασμού· η τραγουδίστρια και παρουσιάστρια συνομίλησε και χόρεψε με τα γκρουπς προσδίδοντας ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση ενώ ο Ηλείος ηθοποιός –που που έλκει την καταγωγή του από το Βαρθολομιό- δημιούργησε μια δυναμική αλληλεπίδραση με κοινό και καρναβαλιστές.

«Επενδύουμε στο ιδιαίτερο, στο ξεχωριστό, στο διαφορετικό για να κάνουμε τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα» επεσήμανε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

Το διονυσιακό και πολύχρωμο ποτάμι του 5ου Καρναβαλιού Βαρθολομιού πλημμύρισε την καρδιά της πόλης δημιουργώντας αισθήματα έκστασης και χαράς. Εκατοντάδες καρναβαλιστές, πλαισιώνοντας τα επιβλητικά άρματα, διέσχισαν τους δρόμους του Βαρθολομιού και έδωσαν το έναυσμα για χορό, τραγούδι και πειράγματα. Στην παρέλαση συμμετείχαν –μεταξύ άλλων- ομάδες σχολείων της πόλης, γκρουπς πολιτιστικών σύλλογων της περιοχής, φροντιστηρίων, σχολών χορού καθώς  και αυτόνομες καρναβαλικές ομάδες.  Σημειώνεται ότι στην εντυπωσιακή εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ομάδες από τη Γαστούνη, την Πάτρα και τα Λεχαινά προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού και αποσπώντας θερμές επευφημίες.

Στιγμιότυπα από τη φαντασμαγορική παρέλαση.

«Αφετηρία μας το κριτήριο της καλαισθησίας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας»

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αρχικά ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν άοκνα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τον συνδιοργανωτή Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Βαρθολομιού και φυσικά στους εκατοντάδες εθελοντές που συνέδραμαν  ουσιαστικά στην επίτευξη αυτού του εντυπωσιακού αποτελέσματος. Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι δημότες του Πηνειού καθώς και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής «αγκάλιασαν» τις εκδηλώσεις του δήμου και έδωσαν δυναμικό «παρών» στα αποκριάτικα δρώμενα σε Γαστούνη, Τραγανό και Βαρθολομιό. «Εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε ο Δήμος Πηνειού να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας. Με αφετηρία το κριτήριο της καλαισθησίας  και την ενεργοποίηση της κοινωνίας προχωρούμε δυναμικά· επενδύουμε στο ιδιαίτερο, στο ξεχωριστό, στο διαφορετικό για να κάνουμε τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός.

Χαιρετισμό απηύθυναν –μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Βαρθολομιού κ. Διονύσιος Κορπετίνος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Βάντα Κοντούλη και ο κατά τόπον Αντιδήμαρχος Βαρθολομιού κ. Νικόλαος –Βασίλειος Ντούγκας.

Οι παρουσιαστές της παρέλασης Κατερίνα Στικούδη και Αλέξης Λιβανάς με τον πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Διονύσιο Κορπετίνο.

Τον αποκριάτικο τόνο έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστούνης που βρέθηκε στην κορυφή της παρέλασης παιανίζοντας καρναβαλικές μελωδίες.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Βαρθολομιού “έδωσε” τον ρυθμό.

Στιγμιότυπα από τη φαντασμαγορική παρέλαση.

Στιγμιότυπα από τη φαντασμαγορική παρέλαση.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής παρακολούθησαν τη φαντασμαγορική παρέλαση.

Οι δρόμοι και οι πλατείες του Βαρθολομιού πλημμύρισαν από εκατοντάδες θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

This Week in VR Sport: VR Sport Gets Its Own Dedicated Summit

admin

Βόρεια Μακεδονία: Ο Ταλάτ Τζαφέρι πρώτος πρωθυπουργός αλβανικής εθνικής καταγωγής της χώρας

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Διάνοιξη δρόμων για την πρόσβαση οχημάτων και την κατάσβεση πυρκαγιάς